2 órán belül visszahívjuk

Termékek

GYIK – PRAKTIKUSAN

Azért javasolt, mert egy szakember másként lát és máshogy gondolkodik a tér kialakításával kapcsolatban, mint az akinek ez nem szakmája. Természetesen a gyakorlott, több éve praktizáló szakember jóval tapasztaltabb is, ami kifejezetten segíti és erősíti az együttműködést. A legfontosabb szempont, hogy többféle megoldás közül lehet kiválasztani a megfelelőt, melyeket az alábbiakban foglalunk össze:
 • csak konzultáció 1-2 óra időtartamban
 • konzultáció és kézi vázlat vagy koncepcióterv elkészítése
 • közös anyag válogatás és beszerzés (anyag konszignáció készítés)
 • 3D-s látványterv készítése
 • belső építészeti terv készítése (anyag listával, helyiségre vagy komplett belső tér tervezésre)
 • egyedi bútor tervezés
 • tervezés a műszaki vezetés
 • műszaki dokumentáció készítés

Jellemzően fix díjakat adnak meg a különböző szempontokra, melyek összértéke a megbízás összetettségétől, a helyiség méreteitől és az egyéb Ügyfél igényektől függenek.
Mivel fixek a díjak, ezért jól kalkulálható a ráfordítandó költség, így nem lesznek meglepetések a végén.

Röviden: nem feltétlen
Hosszabban kifejtve a választ: Igen javasolt, mert ha a házat, gépészetet tervezővel terveztetjük meg, akkor a belsőépítészet téma köre is legalább olyan jó szakembert kíván.
Illetve, ne felejtsük el, hogy egy magán beruházásban általában a Tulajdonos/Megrendelő az, akinek minden kérdésre tudni kell a választ! De azt már mindenki megtapasztalta,
hogy amikor a gépész, villanyszerelő, festő, burkoló feltette kérdéseit nem mindig tudtunk rá pontosan, esetleg azonnal válaszolni, a félreértésekről pedig most nem is beszélünk!
A belsőépítészeti terv abban segít, hogy a Szakipar és a Megrendelő közös nyelvet beszéljenek, ezáltal elősegítsék a hatékony kivitelezői munkát.
A Gres Design ebben tud segíteni teljes körűen!

 • különleges megjelenésűek, luxus érzetet nyújtanak
 • fal és padló burkolóként is felhasználhatók, minimális a fuga mennyisége az egységnyi felületen (kisebb lapméretekkel összehasonlítva)
 • valósághű, természetazonos megjelenés
 • gondozásmentes felületek, hosszú időn keresztül változatlan állapotban
 • kemény, ellenálló felületek
 • könnyű tisztán tarthatóság
 • matt, fényes, félfényes, strukturált felületi kialakítás
 • márvány, beton, cement, mészkő, gránit, pala, fém és rozsda hatású megjelenéssel

Igen, söt kifejezetten alakalmasak erre a célra! A GresDesign ebben segít – legyártjuk Önnek álmai konyhapultját, hátfal burkolatát, de akár az étkező asztalt is a kiválasztott anyagból.
A gres-porcelán kombináció ennyire még soha nem volt teljes, hiszen már a padló burkolatot is tetszés szerint kombinálhatja pult és front anyagokkal!

Az egyéntől és a szerszámozottságtól függ, de nem javasolt! Inkább bízza ránk, mert szakembereink felkészültek, gyakorlottak és rendelkeznek minden olyan eszközzel és
szerszámmal, ami a burkolat megépítéséhez szükséges.

Általában igaz az építési anyagokra, a nagyméretű lapok vonatkozásában talán még jellemzőbb, hogy megfelelő tulajdonságú anyagokat kell alkalmazni a kivitelezés során. 
A megfelelőséget a rendszerben alkalmazott segédanyagokkal, a megfelelő alkalmazás technológia betartásával tudjuk biztosítani. Ha ezekhez a lapokhoz a 
C2TE S1 / S2 minőségű felxibilis vagy folyékony áagyazatú ragasztót használunk, felszültségmentesítő lemezzel kombinálva, akkor biztosan nem hibázunk.
A megfelelőséghez mi a német BOTAMENT® rendszert ajánljuk!

Teljes tábla méretben nem javasolt, ehhez megvannak a Mesterek szakszerű, precíziós szerszámai. Amennyiben kisebb méretű vágott elemekről beszélünk, akkor
már a törés kockázata a hibás mozgatás miatt jóval kisebb.

A burkolás egység költsége önmagában nem fejezi ki pontosan az összes költséget. Ennek az az oka, hogy a nagyméretű lapoknál a kifogástalan felületi minőségre
van szükség, (kiegyenlített fal és padló) mert a lapok fektetésénél nincs lehetőség korrekcióra. Továbbá fontos, hogy a burkolat élettartamára van jelentős hatással a precíz felület képzés.
Ezért a gyakorlat szerint nem lehet konkrét és pontos díjakat előzetesen megadni, minden esetben a konkrét helyszín ismeretében lehetséges ez! Utána már pontos Ft/m2 díj kalkulálható.

Ebben is, mint minden luxustermék kategóriában az árak magasnak tekinthetők,(15.000-Ft/m2 -től számolható) de természetesen cserébe valamilyen attraktív, egyedi megoldást kapunk.
Ezeknél a termékeknél a különleges élményt egyértelműen a megjelenés minősége és az a hangulat adja, amit ezek a csodálatos kortárs anyagok beépítve sugallanak.
Azt se feledjük el, hogy a természetes kövek (márvány, gránit, mészkő, onyx, stb) árai ilyen méretben és megjelenéssel jelentősen magasabbak. Az életszerű összehasonlításnak
igazán ezekkel a termékekkel van értelme, mert azonosak a felhasználás lehetőségei

Azt kell tudni elsősorban, hogy ezek az óriás méretű gres lemezek (pl: 120×240 cm, 150×300 cm, 100×300 cm; 158×324 cm) méretük és vastagságuk miatt, nem csomagolhatók hagyományos módon, karton dobozokba.
Általában elterjedt az ún. kalodák használata, amibe fektetett vagy állított módszerrel, egymásra rakva kerülnek a lapok elhelyezésre és utána fóliával kerül lezárásra a végleges csomag.
Így biztosítható a gyár és a beépítés helyszíne közötti biztonságos anyag tárolás, szállítás és mozgatás.
A kalodák ára 25.000-65.000-Ft között változik, gyártótól és a kaloda méretétől függően.
Természetesen itt egység költséget érdemes számolni azaz, ha m2-re vetítjük, akkor minimum 3 tábla estén kb. 4.500-Ft/m2 a kaloda költsége. Minél nagyobb a mennyiség,
annál alacsonyabb az egység költség, annál gazdaságosabb a csomagolásra vonatkozó költség.

Az óriás porcelán burkolólapok, csak úgy mint a gres lapok, a gyártás technológiából adódóan nagyon kemények és ellenállók. Természetesen ezek is megmunkálhatók, de megfelelő szerszámok nélkül ez nem lehetséges. Hobby vagy barkács szerszámokkal ne kísérletezzünk, mert több kárt okozhatunk, (csorbulás, törés) mint amennyi előnyt szerezhetünk!

Igen! Sőt, tipikus területe ez a lehetséges felhasználásnak, de alkalmas továbbá asztal lapok, konyhai munkapultok és sok egyéb más belső építészeti célra is!

Jellemzően 2-4 hét közötti átfutási idővel érdemes számolni. A pontos szállítási határidőt 48-72 órán belül visszaigazoljuk.

Scroll to Top